slide show

Era drömmar?

Jag är nyfiken, det skulle vara kul att veta - vad har ni för drömmar här i livet? Önskningar? Vad vill ni göra mest av allt i hela världen, men kanske inte kan/vågar pga olika anledningar?

Jag har alltid drömt om en sak sedan jag var runt 9 år tror jag. När jag var liten så ville jag bli känd, artist. Jag kunde inte sjunga, men det var min högsta dröm! Jag skrev låtar varje dag (inte de mest genialiska texterna dock) och jag sökte också in till lilla melodifestivalen en gång. Kom dock inte med. Idag har jag lagt det åt sidan, och jag har under de senaste 5-6 åren trott att det berott på att jag helt enkelt tappat intresset för sång och musik. Men jag vet nu, nu när håller på att bli frisk igen. Håller på att laga mig själv. Jag vet nu att jag la det åt sidan för att jag var rädd. För att jag inte vågade göra någonting åt mina drömmar, mina tankar hindrade mig. Så jag la det åt sidan.

Jag märker mer och mer hur det har kommit tillbaka, intresset för musik. Att sjunga. Jag tänker inte påstå att jag kan sjunga (fast egentligen, när säger jag någonsin någonting bra om mig själv? Aldrig), ibland tror jag att jag kan det, men kanske är jag bara naiv? Kanske skulle jag göra bort mig totalt om jag faktiskt valde att söka in till något sångprogram, kanske skulle de skratta åt mig? Jag kanske är helt och fullkomligt tondöv? Jag kanske helt enkelt suger?

De här tankarna. De har hindrat mig. Och min scenskräck, eller min skräck för att bli dömd. Är fruktansvärt rädd för det, att bli dömd av andra. Och det har också hindrat mig. Men jag vet vad "felet" är nu, vad som är fel på mig. Och jag vet att det enda som kan hjälpa mig med det, är att jobba upp mitt självförtroende. Min självkänsla. Lära mig själv att acceptera mig för den jag är. Svårt? Ja. Omöjligt? Jag hoppas inte det.

Sen då. Sen vet jag att jag måste utsätta mig själv för mina rädslor. Vilket skrämmer mig (såklart).

Men längtan håller ändå tanken vid liv, att jag kanske kan sjunga ändå? Folk kanske till och med skulle tycka om min röst, tycka om när jag sjunger? Är det verkligen helt omöjligt? Jag bestämde mig för att nej - det är inte omöjligt. Jag måste försöka, jag vill ju detta.

Så, jag har satt upp ett mål. Nästa år, ska jag söka in till X-factor. Inte för att vinna, utan för att utmana mig själv. Bli bekräftad med om jag kan sjunga eller inte. För då vet jag, eller hur? Det blir svårt. Men jag känner mig peppad, taggad. Glad. Jag kan klara det, jag har ett år på mig att jobba på min psykiska hälsa. Jag har redan haft flera år på mig. Jag är påväg mot rätt väg. Kan jag klara det? Jag tror det. Faktiskt. Jag hoppas och jag tror.

Så nästa år, X-factor, det är mitt mål. För att bevisa för mina elaka tankar - för att bevisa för den elaka lilla satmaran inom mig, att jag kan visst! Jag ska, jag vill och jag kan lyckas! Jag ska bevisa för mig själv att jag kan klara att sjunga inför folk, jag kan klara av att bli bedömd. För det blir man ju, varje dag. Hela tiden.

Så det är mitt mål. Som jag ska sträva efter, ett mål att kanske uppfylla min dröm? Och om inte det, så får jag i alla fall bekräftat - kan jag sjunga eller inte? Det är det jag vill veta. Jag vill våga. Jag KAN KLARA DET.

Jag har hindrat mig själv såhär långt - men inte länge till. Jag ska bryta den onda cirkeln, tänk för att jag också kan lyckas.

Har ni någonting som ni vill uppnå, men som kanske hindras av t.ex störande tankar? Berätta! Jag vill gärna höra mer om er...


Kommentarer
Postat av: Sophie

Jag vill träffa Justin Bieber! Med det som "hindrar" det är vell nog att han är ju inte det lättaste personen att bara träffa sådär.. Men det är typ min dröm! ;)

2012-02-26 @ 23:50:52
URL: http://engvall.blogg.se/
Postat av: Carro - http://four.blogg.se/

sv: tack dsm :)

2012-02-27 @ 00:10:00
URL: http://four.blogg.se/
Postat av: Jennifer

tack tack detsamma! :)

ha en bra kväll! :)

2012-02-27 @ 00:39:37
URL: http://jenniferhujanen.blogg.se/
Postat av: Bella änd Adelia

fin blogg! :)

2012-02-27 @ 01:16:13
URL: http://forbiddenroses.blogg.se/
Postat av: fanny jönsson

sv; Åh coolt inlägg ! Min största dröm är nog att ha just de där pengarna så man kan resa lite var man vill med min bästavän. SÅ underbart det skulle vara ! :)

2012-02-27 @ 06:49:49
URL: http://fanniiieee.blogg.se/
Postat av: naxo - bloggen med tips!

allt bra idag? :)

2012-02-27 @ 06:53:00
URL: http://naxo.blogg.se/
Postat av: simona

sv: åh tack desamma!♥ :)

2012-02-27 @ 07:32:09
URL: http://simonis.blogg.se/
Postat av: Lilly-Rose

Svar: Hej!:) Tack så mycket!

Ja, jag har massor av drömmar.

Ha en jättefin dag du/ni också.

Kramkram!

2012-02-27 @ 08:13:59
URL: http://iamlillyrose.blogg.se/
Postat av: Emelie

sv: tack dsm, jag har typ massor av drömmar, vill verkligen bli artist osv.. :) kram

2012-02-27 @ 08:52:07
URL: http://byyemelie.blogg.se/
Postat av: Nettez

sv: taaack såmycket! :)

2012-02-27 @ 09:28:14
URL: http://neettezcarasig.blogg.se/
Postat av: Esmeralda<3

sv: Min dröm är att skaffa mig ett jobb med tillräckligt mycket pengar för att kunna ta mig till fattiga länder och hjälpa fattiga. Har haft det som dröm sen jag såg storbloggarna ta med sig massa saker till fattiga barnhem osv och hjälpa dem. Lyckan i de fattigas ögon vid sånna tillfällen får en att tänka efter, vi har allt vi vill ha men är ändå inte nöjda, de blir nöjda av pennor och papper! Det som kan hindra mig är nog om jag själv inte har tillräckligt med pengar men just därför håller jag just nu på att utbilda mig inom finansekonomi och har redan börjat spara in pengar i sparbössa till fattiga så det ska nog inte vara något problem!



Lycka till med din dröm!!

2012-02-27 @ 09:41:58
URL: http://esmeraldaaa.blogg.se/
Postat av: Julia

Svar; ja! Never say Never ;)

2012-02-27 @ 09:59:15
URL: http://engvall.blogg.se/
Postat av: Yuma Magazine

Jättebra inlägg!!

Jag har också drömmar, som handlar om ett jobb jag vill ha. Men det som hindrar mig är att jag tror nog inte att folk tror på mig. De tycker inte jag är den som passar osv.

Kram!

2012-02-27 @ 10:27:21
URL: http://yuma.blogg.se/
Postat av: Maria [Fotoblogg]

sv: åh tack så jätte mycket

2012-02-27 @ 11:50:14
URL: http://mariaholgersson.blogg.se/
Postat av: Linda

jag har många drömmar;D

2012-02-27 @ 12:17:23
URL: http://www.nattstad.se/LindaLinnros
Postat av: -MHANNAS.BLOGG.SE-

hej, allt bra? :)

2012-02-27 @ 12:29:45
URL: http://mhannas.blogg.se/
Postat av: Daniella | 11 | Mode & vardag

Super fin blogg ♥

Hur mår du idag? :)

2012-02-27 @ 13:02:11
URL: http://daniellaevelina.blogg.se/
Postat av: Julia

sv: Okey, allt är toppen! :)

2012-02-27 @ 14:32:06
URL: http://juliajohnsen.blogg.se/
Postat av: Sabrina

hejsan, taack för kommet. alltid vilja bli en skådspelare.. xD

2012-02-27 @ 15:29:44
URL: http://memorydays.blogg.se/
Postat av: Klara

Förlåt för väldigt segt svar!

Sv: Tack så mycket :) Och detsamma, er blogg är också väldigt fin :)



Vad fint du skrivigt :3 X-Factor är en sjukt stor tävling osv men jag tror lätt du kan klara det med den inställningen :D



Allt bra idag? :)

2012-02-29 @ 11:25:37
URL: http://barakklara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0